Wednesday, May 18, 2011

Μετά Την Πορεία Τι;

Πραγματοποιήθηκε στις 8/5/2011 η πορεία για το Μητροπολιτικό Πάρκου Γουδή την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα.

Η εκδήλωση ήταν η καλύτερη από όσες έχει συντονίσει η Επιτροπή Αγώνα.
Αυτή βέβαια είναι η καλή πλευρά των πραγμάτων γιατί θα πρέπει να αναρωτηθεί κάποιος μία σειρά ερωτήματα:
1.      πόσος χρόνος υπήρχε για την οργάνωση αυτού του εγχειρήματος;
η απάντηση είναι ότι η επιτροπή είχε 1,5 μήνα για να οργανώσει την εκδήλωση
2.      τρόποι επικοινωνίας της εκδήλωσης;
·         επαφές της γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα με σχεδόν όλους τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων του Δ. Ζωγράφου καθώς και με τους φορείς του Δ. Ζωγράφου  πού απάντησαν στις προσκλήσεις της Επιτροπής.
·         προβολή και επικοινωνία της εκδήλωσης μέσω blog πού ασχολούνται με τα τεκτενόμενα του Δ. Ζωγράφου, καθώς και μέσα από την σελίδα στο Facebook.
·         Επικοινωνία με Μ.Μ.Ε. τα οποία έχουν και στο παρελθόν ανταποκριθεί για το Πάρκο Γουδή.
3.      πόσοι συμμετείχαν;
·         στην μάζωξη στο χώρο συγκέντρωσης ήταν γύρω στα 150 άτομα, την πορεία γύρω από το Badminton ακολούθησαν περίπου 100 άτομα
4.      ποιοι και από πού συμμετείχαν
·         οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, ήταν κάτοικοι Ζωγράφου. Αυτοί οι κάτοικοι ήταν συμμετέχοντες σε δημοτικές παρατάξεις και φορείς από το ευρύ φάσμα του Δήμου Ζωγράφου. Ήταν έκδηλη η απουσία φορέων του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Παπάγου.
5.      υποστήριξη της δράσης
·         παράλληλη αξιόλογη εκδήλωση με «άρτο και θεάματα» από τον Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου
·         παράλληλη διενέργεια της Ανθοκομικής έκθεσης
·         την εκδήλωση υποστήριξαν ακόμα και οι ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες
Συμπεράσματα:
Παρά το γεγονός ότι στην δράση συμμετείχε περισσότερος κόσμος από κάθε φορά, προσωπική εκτίμηση είναι ότι αναλογικά, με τον χρόνο προπαρασκευής και την επικοινωνία του εγχειρήματος η εμβέλεια του εγχειρήματος ήταν πολύ περιορισμένη.
Μηδαμινή δε η παρουσίαση της εκδήλωσης  από τα καθεστηκυία Μ.Μ.Ε. Σε αυτό ενδέχεται να συντελεί και η διαφήμιση διαφόρων εκδηλώσεων του Badminton από όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. Βέβαια αυτή η εκδοχή θα μπορούσε να είναι ένας καλό εφησυχασμός και δικαιολογία για την κάλυψη τραγικών αδυναμιών της Επιτροπής Αγώνα.
Παρ’ όλα αυτά η δράση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μία πλήρη αποτυχία αφού το εγχείρημα παρουσιάστηκε σε όλους τους εκπροσώπους παρατάξεων και φορέων του Δ. Ζωγράφου. Κάτι είναι και αυτό!
Γεγονότα σε αναμονή
Στις 3 Ιουνίου αναμένεται, αν δεν αναβληθεί πάλι, η απόφαση της προσφυγής κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατεδάφιση του Badminton.
Βέβαια εκκρεμεί η ανάρτηση στο Φύλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) του Προεδρικού Διατάγματος πού αφορά το σύνολο του Υμηττού στο οποίο γίνεται σαφής μνεία ως αναφορά τον χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.
Το Π.Δ. είχε σταλεί από το ΥΠΕΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς εξέταση σε σχέση με την συνταγματικότητα του Π.Δ., στην συνέχεια το Σ.τ.Ε. έστειλε πίσω στο ΥΠΕΚΑ το Π.Δ. με διορθώσεις τις οποίες λογικά το ΥΠΕΚΑ θα ενσωματώσει στο Π.Δ. πριν αυτό δοθεί για εκτύπωση στο Φ.Ε.Κ.
Εδώ θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι το Π.Δ. δεν έχει ψηφιστεί από την Βουλή, κατά συνέπεια είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση νόμο πού έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής.
Επίσης δεν αποκλείεται το Π.Δ. να προηγηθεί της απόφασης του ΣτΕ για την κατεδάφιση του Badminton με τον ισχυρισμό ότι είναι σε αναμονή του Π.Δ. το οποίο εμπεριέχει και την τύχη του Badminton.
Πάντως, όπως φαίνεται από την παρουσίαση του θέματος από το «Κ» της Κυριακάτικης Καθημερινής, η οποία δημοσιεύτηκε στις 30/4/2011, η ανησυχία της εταιρίας διαχείρισης του Badminton (ABCD) είναι έκδηλη.
Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δείξει

Αρχείο Blog