Wednesday, May 4, 2011

Διαμόρφωση κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ ή όπως ο Γκέμπελ θα έλεγε : Πλύση Εγκεφάλου, Προπαγάνδα

Τα ΜΜΕ χειραγωγούν τον πολίτη επειδή τα συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά,  εξυπηρετούν τον καναλάρχη τους.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η παρουσίαση ενός θέματος δεν ακουμπάει καθόλου τα συμφέροντα τού καναλάρχη, τότε έρχονται οι κάθε λογής δημοσιογραφίσκοι να εισπράξουνε από αυτό το θέμα με απειλές εκβιασμούς κλπ.

Ενδεικτικό τέτοιων συμφερόντων είναι η ιδιοκτησία Κυριακού του οποίου η βίλα έχει καταπατήσει παραλία. Το θέμα αυτό έρχεται στην δημοσιότητα κάθε φορά πού οξύνονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ καναλαρχών σε μία πίτα διαφήμισης πού ολοένα μικραίνει μέσα σε μία χώρα πού λόγω πτώχευσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όπως τόσα χρόνια έκανε, στις εταιρίες τους πού πάντα ήταν προβληματικές και η πολιτική εξουσία τους χάριζε χρέη προς το Δημόσιο ή τους ενίσχυε με κρατική διαφήμιση (ΔΕΚΟ, υπουργείων κτλ).

Στην ερώτηση τι έχει αυτό να κάνει με την ιστορία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή ή το Badminton, η απάντηση βρίσκεται στις διαφημίσεις ή τις αγορασμένες καταχωρήσεις πού δίνει η διαφημιστική εταιρία των ιδιοκτητών του Badminton.

Κάποιος μπορεί εύκολα να αναζητήσει τον αριθμό των καταχωρήσεων για το Badminton και το πρόγραμμά του και με αυτό να καταλάβει τις τοποθετήσεις των ΜΜΕ στο θέμα.

Η εταιρία του κου Αδάμ, βλέποντας ότι η επερχόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επηρεάζει τα συμφέροντά του άρχισε, από τον χειμώνα πού μας πέρασε, μία «καμπάνια» περιγράφοντας πόσο κακό θα δημιουργήσει η απόδοση του χώρους του Badminton στο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Το «κακό», όπως το περιγράφουν, είναι πολλαπλό 1ον δεν θα εμφανίζονται στην Ελλάδα οι καλές επιλογές παραστάσεων της εταιρίας του 2ον θα χάσουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι στην εταιρία του 3ον είναι η μόνη επένδυση σε ολυμπιακό ακίνητο και το κράτος εισπράττει ενοίκια από αυτό 4ον αυτό θα αποτελέσει πλήγμα στην ποιοτική διασκέδαση των Αθηναίων.

Φυσικά όλα αυτά καλύπτουν τον τρόπο πού παράνομα οι Σουφλιάς και Φάνη Πάλη Πετραλιά το 2006, με τρόπους πού θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ενοικίασαν για 25 χρόνια !!!!!! στην εταιρία του κου Αδάμ έναν χώρο πού με βάση την συμφωνία κατασκευής του έπρεπε να κατεδαφιστεί το αμέσως μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Εννοείτε ότι εποίησαν την νύσσα (πάπια) για το ότι πέρυσι το καλοκαίρι αποπειράθηκαν ΔΥΟ φορές να καταπατήσουν επιπλέον χώρο, αποπειρόμενοι  να δημιουργήσουν τετελεσμένα φτιάχνοντας σιδεροκατασκευές για καλοκαιρινό «θέατρο».

Αυτές τους οι κινήσεις γύρισαν μπούμερανγκ όταν, μετά από απειλές εναντίον της ζωής κατοίκου της περιοχής επειδή κατήγγειλε στην αστυνομία, την τότε Δημοτική Αρχή των Αθηνών (Κακλαμάνης, η οποία και φυσικά δεν έκανε τίποτε) τις παράνομες εργασίες, ξεσηκώθηκε ένα κύμα διαμαρτυριών πού τελικά πάγωσε τα σχέδιά τους.

Θέλουν να εμφανίζουν τους εαυτούς τους ως εταιρία τιμητές του μέλλοντος της ποιοτικής διασκέδασης στην Αθήνα, εκπρόσωποι των «υγειώς» επενδυόντων στην Αθήνα κεφαλαίων ενώ παράλληλα ως στόχους μίας επίθεσης σκοταδιστών οι οποίοι αδιαφορούν για αυτά πού αυτοί «προασπίζονται».

Βέβαια ούτε αναφέρθηκαν στο ότι υπέβαλλαν την εταιρία τους στον νόμο περί εταιριών οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δίκαιες απαιτήσεις των πιστωτών τους, την ίδια στιγμή πού σπαταλούν, σε σχεδόν καθημερινή βάση,  μεγάλα, ποσά για διαφήμιση σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Οι παράνομες απόπειρες δημιουργίας τετελεσμένων με την εγκατάσταση σιδεροκατασκευών παρουσιάζονται σε πολλές παλαιότερες αναρτήσεις, ενδεικτικά παρουσιάζονται οι υπερσύνδεσμοι (links) πού ακολουθούν:


Περισσότερο υλικό μπορεί να βρεθεί σε αναρτήσεις του Μαϊου, Ιουνίου και Ιουλίου του 2010.

Αρχείο Blog